כל אירוע בחיינו פותח צוהר ללמידה, לשיחה, לדיון והקשבה וכזה הוא גם אירוע הבחירות.
ערכנו שיחה שמתגלגלת כבר יומיים וכנראה תמשיך ללוות אותנו בימים הקרובים. במישור הראשון שוחחנו על "מתי אנחנו בוחרים בעצמנו?" "מתי המבוגרים בוחרים עבורנו?" "באילו מצבים המבוגרים והילדים מקבלים החלטה ביחד?" "מה קורה כשאני לא מסכים עם בחירות שנעשו עבורי?" ועוד.
העניין של הבחירה רלוונטי בכל גיל אבל עוד יותר בגילאים הצעירים בהם הילדים מצד אחד מרגישים ודורשים שתהיה להם אפשרות לבחור בכל דבר ועניין ומצד שני הצורך שלנו והחובה שלנו כמבוגרים לבחור לעיתים עבורם.
במישור השני דיברנו על הבחירות במדינה: איך בוחרים? באיזו שיטה? מה משמעות המילה המורכבת "דמוקרטיה?", הילדים שאלו כל מיני שאלות שלא על כולן היו לי תשובות…
על מנת שתהיה להם אפשרות לבחור "כמו הגדולים" ערכנו בחירות בכיתה לקראת ערב סרט – פיג'מות כיתתי…
השבוע הקרוב ושבוע הבא הם הזדמנות לשתף את הילדים במערכת הבחירות שמסעירה את המדינה. מצד אחד לחבר את עניין הבחירה לעולם הילדים ומצד שני להסביר איך בוחרים בישראל ממשלה, מהי הבחירה שלכם ומדוע – ילדים שואלים שאלות מאוד נבונות ומאתגרות שיכולות לספק לכם נקודה נוספת למחשבה.
בחירות הן דבר שאנו עושים באופן יומיומי ורק לעיתים עוצרים באמת לחשוב על הבחירות שלנו. אולי עכשיו יש לנו הזדמנות להסתכל עליהן קצת אחרת וללמד גם את הילדים שלנו שיעור בבחירה…
ש.ב
שוחחתם עם ילדכם? אשמח לשמוע אנקדוטות מהשיחה.
פעילות כל כך מעשירה ומשמעותית!!!!
ואיזו גאווה מרגישים הבוחרים הצעירים שמשתתפים!
כל הכבוד!!!!
מקסים. כרגיל…
אני עם אילן (-:
פשוט מפעימה ומעוררת השראה בכל פעם מחדש יותר ויותר!!!
>