בתזמון כמעט מושלם – בשבוע שבו אנו חוגגים את שבוע הספר העברי, הגיע לסיומו בחגיגיות רבה פרויקט המסתורין של האריס ברודיק. כשיעל ואני התחלנו לרקום את הפרויקט, לא תיארנו לעצמנו שתהיה לו כזו משמעות והשפעה גדולה הן על התלמידים שלנו והן עלינו כמורות. השבוע, במפגש חגיגי, נפגשו הילדים לראשונה עם הספר שיצרו, המכיל את הסיפורים שכתבו בעקבות איוריו של האריס ברודיק. אני חושבת שהרגע המרגש ביותר היה הרגע שבו שמענו את משוב הילדים, מסתבר שכל המטרות שהצבנו לעצמנו בפרויקט התממשו ובגדול…
נועה (כיתה ה'): "הפרויקט מכין אותנו לקראת כיתה ו', למדנו שכשאנחנו חונכים אנחנו צריכים לוותר לפעמים, להיות המבוגרים וגם אם נגיד ילד מכיתה ב' לא מרוכז, אז לתת לו שתי דקות לדבר עם חבר שלו ואז לחזור למשימה".
שירה (כיתה ב'): "היה לי כיף לעבוד עם תמה, עשינו כמה סיפורים לאותו איור ובסוף הסיפור שלנו היה ממש טוב כי חזרנו על אותו סיפור ושיפרנו אותו".
יואב (כיתה ה'): "אני למדתי שלפעמים צריך לוותר כי אתה יותר גדול ואתה צריך להיות אחראי שאתה לא משתלט ושגם הוא (תלמיד כיתה ב') ילמד ויעשה דברים, ככה הוא לומד יותר טוב".
יעל (כיתה ב): "היה לי ממש כיף עם ליה ונעמה. למדתי איך לשפר את השגיאות כתיב, כשכתבתי אז ליה תיקנה אותי ואז למדתי לכתוב נכון את המילה".
ליאור (כיתה ה'): "אני חושב שלעבוד עם ילד בכיתה ב' זה שונה מלעבוד עם ילד בכיתה ה', כי בכיתה ה' לומדים בתבניות וכותבים סיפורים לפי תבניות. ילד מכיתה ב' מוציא אותך מהתבניות, אתה חושב 'מחוץ לקופסה', אתה כותב סיפור מעניין עם רעיונות שלא היית חושב עליהם לבד".
דנה (כיתה ב'): "בהתחלה כשנוגה ואני כתבנו את הסיפור הראשון לא ממש הצליח לנו, אבל אז כשכתבנו שוב, שילבנו את הדמיון שלנו ביחד והצלחנו".
מיכל (כיתה ה'): "זה הכין אותי לחונכות בשנה הבאה. הרגשתי שרוני (כיתה ב') עזרה לי בכתיבת הסיפור, היא הייתה אמנותית וחשבה עם הדמיון וזה השפיע עלי, זה הפך את הסיפור לסיפור מעניין יותר".
על מנת שהספר יהיה נגיש עבור הילדים, הכנו גם גרסה דיגיטלית שלו. מזמינות אתכם להיכנס ולקרוא יחד עם ילדיכם את הסיפורים הנפלאים שכתבו הילדים (חשוב להדגיש כי אנחנו תיקנו רק שגיאות כתיב, מעבר לכך לא נגענו…)
אין ספק שעבודה בצוות עם חזון משותף, תשוקה ושפע של יצירתיות, מובילה ללמידה משמעותית, כזו שפורצת את גבולות הדמיון, הכיתה והיכולות של הילדים. כמחנכים אנו צריכים לשאוף להיות יצירתיים, פורצי דרך, קשובים לעצמנו ולתלמידים שלנו, אז תבוא הלמידה שנוגעת במחשבה ובנפש ומשאירה חותם אמיתי.
יעל וליאת
רעיון מדהים! אשמח לקבל מידע על מיגוון השיעורים שהעברתם יחד לתלמידים. (האם נפגשו באופן קבוע שעתיים לאורך כל השנה?)
היי אושרה,
אם תכנסי לאתר שבנינו לפרויקט ותקראי את הפוסט העוסק בו תוכלי להבין (אני מקווה) את מהלך הפרויקט. נפגשנו פעם בשבוע לשעתיים במשך חודשיים וחצי בערך.
אשלח לך במייל את הקישורים הרלוונטים.
כתבי לי אם יש לך שאלות נוספות,
ליאת
איזה פרויקט מדהים. מצית מיד את הדמיון ואני בטוחה שכילדה הייתי מתענגת עליו. גם התחשוה של להיות חלק מ"תנועה" של ילדים מכל העולם שחוקים ומדמיינים ומציירים מתוך הסיפור והמסתורין היא קסומה.
היי נעמה,
אני חושבת שהגדרת בצורה נפלאה את הפרויקט, גם אני בטוחה שכילדה היית מתענגת עליו 🙂
תודה על תגובתך,
ליאת
[…] אחד הדברים המרגשים שקרו בעקבות כך, הוא ששלחתי את הסרטון ליעל, היא צפתה בו עם בתה טליה ששיתפה אותה בחוויות דומות […]
[…] אחד הדברים המרגשים שקרו בעקבות כך, הוא ששלחתי את הסרטון ליעל, היא צפתה בו עם בתה טליה ששיתפה אותה בחוויות דומות […]