אחד המנהגים בחג פורים הוא לשלוח משלוחי מנות איש לרעהו. מה מטרת המצווה? אחווה ורעות וכן, הזדמנות לתת ולהעניק למי שאין לו.
"לעשות אותם ימי משתה ושמחה ומשלוח מנות איש לרעהו ומתנות לאביונים." (אסתר ט' כ"ב)
הנה 3 רעיונות ליישם מנהג "משלוח מנות" בצורה משמעותית וייחודית:
1. בכיתה: השנה וועד הכיתה שלי מוביל יוזמה נפלאה – במקום שכל ילד יכין משלוח מנות, הם קונים במרוכז 34 משלוחי מנות מעמותת חיים לאלון שמטרתה לעזור לאלון הסובל ממחלת הדושן ולתמוך במחקר ופיתוח למציאת תרופה למחלה. אני חושבת שעצם העובדה שמשלוח המנות הוא תרומה, היא אולי המסר החינוכי והמשמעותי הגדול ביותר שההורים יכולים להעביר לילדיהם בחג הזה. אנחנו לא מכינים "סתם" משלוח מנות אלא מקיימים הלכה למעשה את מצוות החג – אנו תורמים לאחר, למי שזקוק לעזרתנו ועל ידי כך יוצרים חברה טובה ואכפתית יותר. הילדים עצמם יזכו להשקיע בברכה שהיא לא פחות חשובה ממשלוח המנות עצמו (בעיניי אפילו יותר) , בסופו של דבר מה שיהפוך את המשלוח לאישי וייחודי הוא הברכה עצמה. מזמינה אתכם להצטרף ליוזמה הנפלאה הזאת!
2. בבית: אצלנו במשפחה יש מסורת מקסימה שנהוגה בחג פורים. אני שולחת לכל בני המשפחה שאלון קצרצר המכיל שאלות כמו "מה הממתק האהוב עלייך?", "מהי התכונה שהכי מאפיינת אותך?" "מהם הדברים האהובים עלייך?" ועוד. לאחר שכל אחד מבני המשפחה ממלא את הטופס נערכת הגרלה. כל אחד מקבל שם של בן משפחה לו הוא מכין משלוח מנות – הטופס שכל אחד מילא נותן מידע ועוזר להכין משלוח מנות המתאים לאותו בן משפחה. כמובן שההוראה היא משלוח מנות יצירתי ובעלות מינימלית…
כך לפני שנה, מיקה המתוקה שאוהבת מוסיקה וכלי נגינה רועשים קיבלה במתנה תיבת עץ סינית.
ועידן שכתב שהוא אוהב מוסיקה, שוקולד, לטייל ועובד במקום שנקרא "האבננה" קיבל יצירה מפלסטלינה מעלמה המתוקה (6) עם כל הדברים שהוא אוהב.
יש משהו מרגש בלהכין משלוח מנות לבן משפחה בייחוד כשזה דורש מחשבה ספציפית על אותו אדם ויצירתיות גדולה. הקטנטנים אוהבים את הפעילות ומחכים לה במיוחד!
3. בין הבית למקום העבודה שלכם:
מוסדות חינוך, חברות וגופים שונים נוהגים לשלוח משלוחי מנות בחג פורים לעמותות, לחיילים ולמוסדות שונים וזאת בהחלט יוזמה מבורכת. אם במקום העבודה שלכם עוסקים בתרומה מהסוג זה, אני מאמינה שיש ערך גדול לכך שתשתפו את הילדים שלכם בעשייה הזאת. הכינו יחד איתם את החבילה, הזמינו אותם לכתוב איחולים וספרו להם על האדם שיזכה לקבל את החבילה הנפלאה שהכנתם יחד.
מנהג "משלוח מנות" הוא מנהג נהדר המזמין אותנו למחשבה, יצירתיות ונתינה.
מזמינה גם אתכם, להפוך אותו למשהו ייחודי.
ליאת
ש.ב
יש לכם רעיונות או מחשבות ליישום יצירתי נוסף למשלוחי מנות? נשמח לשמוע.
רעיונות נהדרים ליאת! הכי אהבתי את המסורת המשפחתית שלכם, כי היא גורמת לך לחשוב מה באמת ישמח את מקבל המשלוח.
כמו תמיד הרעיונות שלך מקסימים ויצירתיים!!
אצלנו בביניין פתחנו שנה שעברה מסורת חדשה של החלפת משלוחי מנות בין המשפחות. כל שתי משפחות הכינו אחת לשנייה משלוח מנות והזוגות נקבעו בהתאם למבנה המשפחה ( ילדים קטנים/ ילדים בוגרים/ רווקים/ וכן הלאה…) זאת הייתה דרך נהדרת להכיר משפחה חדשה שלא הכרנו לפני כן. הילדים מאוד התרגשו מכל האירוע וההכנות 🙂
איזה רעיונן מקסים! באמת נשמע כמו דרך נפלאה להכיר את המשפחות בבניין. אולי קוראים נוספים בבלוג יאמצו את הרעיון הנפלא הזה!