אז אחרי כמעט שבועיים התחלתי להפנים את המצב – אנחנו ב"מוד קורונה" וכרגע? אני לא כל כך רואה את הסוף… אולי נחזור לשגרה אחרי חופשת פסח וגם זה בסימן שאלה גדול מאוד. זוכרים בכלל את התקופה שלפני הקורונה? אחרי כמעט שבועיים בבית עם הילדים, נראה לי כאילו תמיד היינו ככה ואני באמת תוהה, איך יראו החיים שלנו אחרי.
אז רגע לפני שאתם תולשים שערות, מטפסים על הקירות, מתחבאים בארון עם הפלאפון בשביל רק דקה אחת של שקט או שוקלים לעשות הסבה לצוות הווי ובידור / בעלי חברת הסעדה / מורה לאומנות או גיבורי על, הנה כמה הצלחות קטנות שהיו לנו בשבוע האחרון כמשפחה, שאולי יהפכו גם את הזמן שלכם ליותר נסבל אם לא לומר, נעים עד מהנה מאוד 🙂
1. תרקדו את זה! מחקרים רבים מראים שלמוזיקה יש השפעה ישירה על המוח ואנחנו יודעים שכאשר אנחנו מאזינים למוזיקה שאנחנו אוהבים, אנחנו מיד מרגישים את הלב שלנו מתמלא בשמחה והגוף באנרגיות חדשות. אחד הדברים שעובדים לנו בימים האחרונים הוא לשמוע מוזיקה כמעט בכל שלב ביום – בבוקר כשאנחנו מתעוררים, במהלך פעולות רוטיניות שאנחנו פחות מתלהבים מהן (כמו שטיפת כלים, קיפול כביסה, ניקיון…) אנחנו עושים "מסיבת ריקודים" בסלון ושרים בקולי קולות. מוזיקה עושה טוב ללב ולנפש, ריקודים מאפשרים לנו להשתחרר ולהרגיש לרגע במקום אחר. הנה הזדמנות להכיר לילדים שירים, אמנים וסגנונות מוזיקה שאתם אוהבים וגם, ללמוד אילו סוגי מוזיקה ואמנים הם אוהבים ואיזו מוזיקה אהובה עליכם, כמשפחה.
2. מטלות הבית? גם בני שנתיים יכולים! אז אחרי שבישלתי בשבוע האחרון 2,354 ארוחות, עשיתי מספר לא הגיוני של מכונות כביסה וכלים, הבנתי שכדי להעסיק את אביגיל (בת שנתיים וחמישה חודשים), לתת לה תחושת ערך ושייכות גבוהה יותר לבית, הגיע הזמן לשתף אותה במטלות הבית. הילדים שלנו יכולים לשטוף כלים, להכניס ולפנות מדיח, להכין ארוחות פאר, למיין ולקפל כביסה וכל מטלה אחרת שעולה על רוחכם. ילדים אוהבים לעזור, באמת! רק צריך לעודד אותם, "להוציא את הפונפונים" כשהם מצליחים ולשתף אותם בתחושות הטובות שזה מעורר בנו כשהם לוקחים חלק. השבוע, אחת המשימות שנתנו לילדים בבית הספר שלנו הייתה להכין את המתכון האהוב עליהם. אתם לא מבינים איזה אושר, התלהבות ושמחה זה עורר בקרב קבוצת הווטסאפ שלנו כשהתחלנו להעביר תמונות, מתכונים וסרטונים של הילדים ושלנו הצוות, מבשלים את המאכלים האהובים עלינו.

3. חדר מפוצץ משחקים? לא! מארי קונדו? כן! מכירים את זה שאתם כל הזמן אומרים לעצמכם "יש פה הרבה משחקים שכבר לא משחקים בהם, אנחנו חייבים לעשות קצת סדר" או "וואי, יש לי מלא בגדים שאני בכלל לא לובשת, אני חייבת למיין אותם ולתת באהבה למישהי שזקוקה להם"?. אז הנה הזדמנות. בשבוע שעבר אחרי ארבעה ימים בבית, הבנתי שאחת הסיבות שעדיין לא הצלחתי לייצר שגרה נעימה היא כי יש עומס במשחקים, בבובות ובעיקר, החפצים של הילדים שלי בבלאגן. נזכרתי בספר "סוד הקסם היפני" של יועצת הסדר והניקיון היפנית מארי קונדו. הבנתי שברגע שאפנה את כל ה"רעש", אשאיר מעט משחקים וכל פריט יהיה במקום ברור, לאביגיל יהיה יותר נעים לגשת למשחקים, היא תוכל לסדר אותם בקלות אחרי משחק ובעיקר, הפחתת העומס בחפצים תאפשר גם תחושת נינוחות ושקט פנימי. לקחתי את כמויות המשחקים והכנסתי לארון, עכשיו אוכל מדי פעם "לרענן" לה את המשחקים. מדהים לגלות איך כשיש להם מעט משחקים, התחושה היא שיש להם הרבה יותר…
אפשר אגב להפוך את הסידור לפעילות משפחתית מהנה – להתחלק לצוותים וכל צוות מסדר חדר, אפשר לחשוב על קריטריונים שנרצה לעמוד בהם וכל צוות ייתן משוב לצוות השני…בקיצור, היו יצירתיים 🙂
4. תמיד רציתם לתרגל מדיטציה? זה הזמן! יש דברים שתמיד אמרנו לעצמנו שכשיתפנה לנו קצת זמן נתחיל לעשות. אז עכשיו, כשסדר היום שלנו וגם סדרי העדיפויות השתנו לחלוטין, יש לנו הזדמנות לעשות משהו עבור עצמנו. במקרה שלי, אין לי באמת זמן פנוי כי הילדים שלי צעירים, אבל החלטתי שעם כל הרעש בחוץ, אני ממש אבל ממש רוצה לחזור לתרגל מדיטציה. כבר למעלה משבוע, שיש לנו שגרה משפחתית חדשה בה כל יום אנחנו מתרגלים 5 דקות של מדיטציה משותפת וזה אושר צרוף! הנה הזדמנות לשאול את עצמנו וגם את הילדים שלנו – מה מעניין אותנו? איזה דבר חדש נרצה ללמוד? מה יעזור לנו להצליח? יש אינספור קורסים אונליין שפתוחים לקהל הרחב, סרטוני יוטיוב, לייבים בפייסבוק… כל מה שצריך הוא לבחור!

5. מתגעגעים למשפחה ולחברים? זה הזמן להיות יצירתיים! אחד הדברים שהכי קשים לנו הוא הריחוק מהמשפחה המורחבת שלנו – מההורים, הסבים והסבתות, האחים והחברים והחברות. שמתי לב שאני מקדישה המון זמן לשיחות עם היקרים לנו ולפעמים, זה ממש יותר מדי זמן מסך. חשבתי שאני צריכה להיות יותר מדויקת וקצת יותר יצירתית כדי שהשיחות יהיו קצרות ומשמעותית. עם האחים שלי אני מקיימת שיחת זום משותפת על זמן קצוב, עם השכנים אנחנו מתכתבים דרך השארת שלטים וציורים על הדלת, עם סבתא שלי אנחנו אוכלים ארוחת בוקר, סבתא אורנה שולחת לנו סיפורים מוקלטים ועם החברים מהגן, אנחנו שרים שירים שהגננת שולחת. חשוב לי לשמור על קשר עם הסביבה אבל ברגע שאני עושה את זה במינונים הנכונים ובצורות מגוונות, השיחות הופכות משמעותית יותר ולא משתלטות לנו על כל היום.
התקופה הזאת לא פשוטה, יש בה כל כך הרבה חרדה, אי ודאות, הצפה של שיתופים ורעיונות ברחבי הרשת והמון אבל המון זמן עם הילדים שכנראה, במבט לאחור עוד נתגעגע אליו. תקופה שמלאה באתגרים עבורנו כהורים, כאינדיווידואלים וכחברה. עם כל הקושי, אני מנסה לחפש את הטוב בזמן הזה, לנסות להפיק ממנו את המיטב וכמה שיותר לשמוח 🙂
אשמח לשמוע מה שלומכם, מה התובנות שלכם מ"זמן קורונה" ומה מחזק וממלא אתכם בימים המטורפים האלה…
רק בריאות,
ליאת, אמא בפיג'מה
אהה ועוד משהו אחד לפני סיום, אני יודעת שהרשת מוצפת ברעיונות, קבוצות, הרצאות, מפגשים ומה לא… אני מצאתי שכדי שאוכל לשרוד את שפע השיתופים הזה, אני צריכה לבחור אחרי מי לעקוב… אלו הקבוצות / אנשים / יוטיובים שאני כרגע עוקבת אחריהם: אננס: גישה לעולם חדש, Montessori & Activities by Noa Enav , Cosmic Kids Yoga , אמאמאמנת , כאן חינוכית
ליאת יקרה, קודם כל היה נפלא לראות אותך ואת הילדים המקסימים. כרגיל נהניתי לקרוא את הפוסט.
מעט שפיות, רעיונות פשוטים. את נהדרת כרגיל.
חיבוק גדול. יישר כוח. ניצה.
תודה רבה ניצה יקרה, חיבוק גדול בחזרה!
ליאת , ידענו שאת מורה נפלאה ואדם מקסים .
עכשיו אנחנו זוכים לגלות שאת גם אמא נהדרת .
באופן אישי אני רוצה להודות לך על סעיף 3 שמתפרץ לדלת פתוחה ומתיישב על לב ליבו של ויכוח שמתקיים ביני לבין אשתי כבר למעלה מ -4 שנים . גם אני חושב שבמקרה זה more is less .
מתגעגעים ואוהבים ❤️
תודה רבה נועם 🙂 מקווה שתתחילו לסדר בעקבות סעיף 3, אין ספק שלירי מעולה בלסדר (רק צריך לתת לה אחריות והיא מתקתקת…).
חיבוק גדול לכולכם ומקווה שנתראה בקרוב.
ליאת, למרות שאני מדור אחר אני תמיד מאוד נהנת לקרוא את הפוסטים הנהדרים שלך! מאחלת לך שתעברי את התקופה הקשה הזאת ותצאו ממנה כמשפחה עוד יותר מחוזקת ומקסימה !
מה שבטוח אחרי זמן קורונה תעבור כמו שאת קוראת לה כולנו נהיה חסינים 🤭🤗
בהצלחה קטן עלייך!
תודה אורטל, גם לך!