ספטמבר כבר אוטוטו כאן ואנחנו עדיין נמצאים עם לא מעט סימני שאלה לגבי שנת הלימודים הקרובה… ישנם לא מעט בתי ספר שעדיין לא הבינו עד הסוף איך לפתוח את השנה בצורה מיטבית ואנחנו, ההורים, מבולבלים וטרודים איך נכניס ילדים למסגרת חינוכית מבלי ללוות אותם פיזית פנימה. אנחנו חווים הרבה אי ודאות ויחד עם זאת תפקידנו הוא לחזק את ילדינו, להיות חיוביים ולסייע להם להתחיל את השנה הזאת בצורה הטובה ביותר.
אז איך עושים את זה? הנה 5 עצות שיסייעו לכם להתחיל את ספטמבר 2020 בצורה טובה:
1. דברו על זה, כבר עכשיו. הכנה היא דבר חשוב בכל סיטואציה חדשה וכדאי לא לחכות לרגע האחרון כדי לעשות הכנה. אביגיל שלי בת השנתיים ו-10 חודשים מתחילה השנה גן חדש, אז נכון ששבועיים זה הרבה זמן בשבילה אבל מדי פעם אני מזכירה לה "כשיגמר החופש תלכי לגן חדש, גן של גדולות, זה מאוד מרגש! אני מייצרת הזדמנות לשיח כדי שכשהסיטואציה תתקרב, היא לא תהיה זרה לה. עם ילדים גדולים יותר חשוב לשמוע מהם איך הם מרגישים ביחס למעבר החדש – מה מרגש אותם? מפני מה הם חוששים? מה יקל עליהם את הכניסה למסגרת חדשה? חשוב לתת לגיטימציה לכל הרגשות, להכיל אותם ולחשוב יחד על דרכים לעשות את המעבר נעים וקל.
2. צרו קשר! את מורה? גננת? זה הזמן להתחיל להתקשר מדי יום לילד אחד או שניים ולהציג את עצמך. ההיכרות הראשונית והאישית היא מאוד חשובה, אם את יכולה להתקשר בוידאו כך שתיפגשו פנים אל פנים זה עוד יותר נפלא! אין דבר שיותר מרגיע ילדים והורים מלפגוש את הדמות החינוכית והמשמעותית של הילד.ה באופן אישי. זאת הזדמנות להכיר את הילדים – מה הם אוהבים? מי הם החברים שלהם? לאפשר להם ולהוריהם לשאול שאלות ולהרגיש קצת יותר בנוח.
הורים – אם המורה / גננת לא מתקשרת, לדעתי זה לגמרי בסדר לבקש ממנה לשלוח סרטון בו היא מציגה את עצמה או פשוט לבקש לפטפט כמה רגעים בטלפון…
מורות – יש לכן שבועיים להספיק לדבר עם כל הילדים או אפילו לשלוח סרטון קצר בו אתן מציגות את עצמכן ואת הכיתה, אני מאמינה שהשיחות אלה יגרמו לכולנו להרגיש יותר בנוח ב-1 בספטמבר.
3. צאו לסביבה להכיר אותה ולהתידד איתה. אז יכול להיות שבית הספר / הגן סגורים אבל אפשר בשלב הראשון פשוט לבקר בחוץ, לעשות יחד את הדרך למסגרת החדשה, לנסות לראות מבחוץ איך היא נראית. אם אפשר, רצוי לבקר בפנים כדי להפוך את הזר למוכר ואם זה לא אפשרי, אז אני ממש מקווה שהגננת / המורה תשלח סרטון של המרחב ואפשר גם להציע לה לעשות זאת 🙂
4. ליום הראשון – תביאו חפץ מהבית. אם את מורה / גננת, בקשי מהילדים להביא למפגש איתך או ליום הראשון ללימודים, פריט מהבית שאפשר לתלות על הקיר בכיתה – ציור, תמונה או כל דבר אחר שיגרום להם להרגיש קצת יותר בנוח. כשהכיתה מעוצבת כבר מההתחלה בפריטים שהילדים הביאו / יצרו זה גורם לתחושה נעימה וביתית יותר.
הורים – הזמינו את ילדכם להביא ליום הראשון חפץ מהבית שיעזרו להם להרגיש בנוח. אפשר להביא ציור / תמונה / בובה או משהו טעים שישמח אותם בארוחת בוקר, בקיצור, כל חפץ שיגרום להם להרגיש קצת יותר בבית. אתם יכולים להפתיע אותם בעצמכם עם איזה פתק קטן לצד הכריך וכמובן, ברכה לכבוד היום הראשון שתחכה להם כשיקומו, זה תמיד מעלה חיוך על הפנים.
5. תסמכו על ילדכם ועל המערכת. אחד הדברים שהכי משפיעים על הילדים היא התחושה שאנו מאמינים בהם וסומכים עליהם שהם יסתדרו, חשוב שלא רק נאמין בזה אלא גם נשדר להם את זה. שתפו פעולה עם המורה / גננת, היא תמיד תרצה בטובת הילדים שלכם וכשאתם עובדים יחד, כולם מרוויחים.
ה-1 בספטמבר השנה לא ירגיש כמו בכל שנה והתפקיד שלנו המבוגרים, הוא לגרום לכך שהיום הזה יהיה כמה שיותר מוצלח עבור הילדים שלנו ועבורנו. היו חיוביים, האמינו בילדים שלכם ובמערכת, קחו נשימה עמוקה וזכרו – בתוך כל סיטואציה אפשר לראות הרבה נקודות אור אם רק נשכיל לזהות אותן ולאמץ אותן חזק לליבנו.
לחיי התחלות משמחות, נעימות ומלאות אור לכולנו!
ליאת