אז איך נראה היום שלך? משרה של מורה בארצות הברית היא כמו של מורה בישראל? כמה שעות ביום את עובדת? ואיפה את יותר מרוצה? השאלות הללו חזרו על עצמן הרבה מאז שעברתי לפה וחשבתי שהגיע הזמן לשתף.
לפני שאספר לכן איך נראה בגדול יום העבודה שלי הנה קצת רקע: אני עובדת בבית ספר יהודי פרטי כשבמחלקה לעברית בבית הספר היסודי יש 6 מורות לעברית. כל מה שאתאר הוא ספציפי לבית הספר שלי, בתי הספר שונים מאוד אחד מהשני במיוחד אם הם פרטיים. מוכנות? אז בואו נתחיל!
** פוסט זה נכתב בהשראת הפרויקט האהוב "365 ימים" שכתבה סיון קלינגבייל לעיתון "הארץ" בו תיארה מדי יום, יום בחייהם של אנשים שונים.
בעקבות השאלות שעולות וחוזרות על המשרה שלי, הנה הגרסה שלי ל-"365 ימים".
6:05 – מתעוררת, מכינה ארוחת בוקר, מכינה לילדים ולי "לאנץ' בוקס" (קופסאת אוכל לארוחת הצהריים), מעירה את הילדים ומארגנת אותם. אנחנו אוכלים יחד ארוחת בוקר קלילה ובשעה 7:00 אני יוצאת לעבודה.
בארצות הברית הילדים לא מקבלים אוכל בגן, הם מביאים מהבית "לאנץ' בוקס" שאם תשאלו כל אמא ישראלית שעברה לארצות הברית היא תגיד לכן שזה פשוט סיוט- במיוחד אם הילד לומד בגן / בית ספר יהודי ועל כן אסור להביא בשר. לכי תמציאי כל יום ארוחת צהריים צמחונית (רעיונות יתקבלו בברכה).

7:00
נסיעה לבית הספר. בכל בוקר אני נוסעת 35 דקות לעבודה, זה הזמן שלי להאזין לפודקאסטים, לשמוע מוסיקה, להתעדכן בשיחות עם משפחה וחברות מהארץ או פשוט להנות מקצת זמן לבד ושקט. כשאני יוצאת זו שעת הזריחה ואין יום שאני לא מתפעלת מהדרך!
8:00
תורנות / ישיבת צוות. יש לי בממוצע שלוש תורנויות ביום. התורנות בבוקר היא כמו "נשק וסע" רק בלי ה"נשק" אותו מבצעות המורות (כן, גם במינוס עשר מעלות…) ושאר התורנויות כוללות תורנות של ארוחת צהריים , הפסקה וסיום לימודים. יש לי 8 ישיבות צוות בשבוע – כן קראתן נכון 8! כל הישיבות הן של המחלקה לעברית + ישיבה שבועית של כלל צוות בית הספר.

9:00
אני מתחילה ללמד. כל יום מתחיל במפגש בוקר אותו מעבירה המורה ללימודים כלליים. המפגש בוקר הוא חלק משגרת הבוקר ויש לו חשיבות גדולה למהלך היום. אחרי מפגש הבוקר יש לתלמידים שיעור תפילה ואז מתחיל יום הלימודים. אני מלמדת כיתות ג,ד,ה עברית, כל שכבה ברמה אחרת של עברית, כל שיעור 40 דקות. אני חושבת שמה שהכי קשה לי זה העובדה שאני צריכה ללמד עברית נטו. תכנית הלימודים מוגדרת וברורה ויש יעדים אקדמיים שאני צריכה לעמוד בהם, לכן, להרבה מהדברים שאהבתי לעשות כמחנכת כיתה בארץ, פשוט אין מקום פה. מצד שני עכשיו, אחרי 5 חודשים, אני יכולה להעיד שגם בלימוד עברית נטו לאט לאט אני מצליחה להביא את עצמי לידי ביטוי… לא כמו שרציתי אבל גם זה משהו.
כמה שעות ביום אני מלמדת? בממוצע 4 שעות בסך הכל – שיעור לכל שכבה ועוד שיעור אחד בו אני מצטרפת למורה בכיתה ב' ועוזרת עם תלמידים שזקוקים לתמיכה נוספת.
מה אני עושה במהלך היום? ישיבות, תורנויות והמון זמן תכנון.
הצוות פה מהמם! יש הרבה כבוד למקצוע ההוראה, ההנהלה של בית הספר מקפידה לראות את המורים, לשבח,לפרגן ולהודות על העשייה שלנו. יש פה תרבות של שיתוף ידע ועזרה הדדית ובהיבטים הללו, אני ממש שמחה לעבוד פה!

12:30
ארוחת צהריים. בחדר צוות מתקבצות מורות, כל אחת לפי המערכת שלה (זוכרות את הלאנץ' בוקס מהבוקר?!). מדי יום אני אוכלת צהריים עם אנשי צוות שונים וזה נחמד כי זה נותן לי הזדמנות להכיר אנשי צוות בתפקידים שונים ומשכבות גיל שונות.

13:00
טוב… לא בדיוק באחת כי כל יום המערכת שלי שונה, אבל, בכל יום יש לי לפחות שעה וחצי, אם לא יותר, של זמן הכנה – זמן שאני יושבת לתכנן את השיעורים, לשוחח עם הורים, להכין חומרי הוראה ועוד.
זה די הזוי להגיד את זה אבל זמן ההכנה+ישיבות הצוות שלי בכל יום שוות כמעט לזמן ההוראה שלי. יש פה המון כבוד וחשיבות לזמן ההכנה של המורה, לציפייה שאגיע לכיתה מקצועית ומוכנה.


3:20
Dismissal – הילדים מתארגנים ללכת הביתה ואנחנו המורות נמצאות איתם בכיתה לוודא שכולם הלכו :). הידעתן? לילדים בארצות הברית אסור להישאר לבד בכיתה, תמיד חייב להיות איתם מבוגר!
3:45
נוסעת הביתה סופסוף.
האם אני ממשיכה לעבוד גם מהבית? ממש לא! לעומת הארץ שהרגשתי שאני עובדת 24/7 עם שיחות להורים בערבים וחומרים שרציתי להכין… פה מאוד ברור מתי עובדים ומתי לא. צריך לקיים שיחה עם הורים? בזמן העבודה ורק דרך הטלפון של בית הספר. יש כבוד מאוד גדול לזמן הפרטי שלנו ולכן העבודה אם יש (ואין בדרך כלל) תחכה למחר.

4:30
מגיעה הבית לאהובים שלי שהתגעגעתי אליהם כל היום. זה הזמן שלי עם הילדים למשחק משותף, יצירה, ריקודים ושירים, בישולים (אני מבשלת מלא! ומתגעגעת לאוכל של סבתא שלי), גן שעשועים או כל מה שבא לנו לעשות באותו היום…


18:00
ארוחת ערב. אחד מהיתרונות הגדולים בלגור בחו"ל מבחינתנו זה שעידן עובד בשעות קצת יותר שפויות ומהבית, לכן מדי ערב אנחנו אוכלים ארוחת ערב משפחתית כולנו יחד! זה זמן משותף של כולנו לפטפט, להקשיב, לשאול ולהנות מזמן משותף כל יום!
19:00
מקלחות ולישון (הילדים כמובן). בשגרת הערב שלנו אחרי המקלחות אנחנו קוראים שני ספרים – ספר שאביגיל בוחרת וספר שרני בוחר, לפעמים גם ספר שלישי שאביגיל "מקריאה". לאחרונה הם גם מבקשים לשמוע סיפורים עלי ועל עידן כשהיינו קטנים כך שנוסף סיפור רביעי בעל פה… לפעמים הסיפור הוא אמיתי ולפעמים הסיפור הוא פרי דמיונינו בניסיון להעביר לילדים מסר או לחזק התנהגויות מסוימת 🙂 תאמינו לי זה עובד נהדר!
20:00
מסדרת את הבלאגן של הבית, מארגנת את הלאנץ' בוקס (מה שאפשר מראש) למחר… זה הזמן ביום שבו עידן ואני יושבים, מתעדכנים, לפעמים זה זמן בו אני עושה יוגה, רואה טלויזיה.. בקיצור אחרי כל המשימות קצת זמן לעצמי.
22:00
זמן קריאה, מדיטציה ו… לילה טוב!
כך נראה יום העבודה שלי, שונה מאוד מיום העבודה שלי בישראל. מצד אחד הרבה פחות שעות הוראה והרבה יותר זמן לתכנן, ללמוד, להתמקצע שזה פשוט נפלא ומצד שני אני מתגעגעת להיות מחנכת עם אותה כיתה 6 שעות ביום, לדבר עם הילדים בלי הגבלה אמיתית של זמן, להכיר אותם טוב יותר, לבנות קהילת ילדים… כנראה שבינתיים אי אפשר לקבל את הכל. 🙂
שאלות? מחשבות? אשמח לשמוע!
שבוע טוב וחמים 🙂
ליאת
ליאת איזה מרגש לקרוא עושה חשק לעשות רילוקיישן איפה הארנב את נמצאת באיזה חלק?
קרן
היי קרן, אנחנו נמצאים בחוף המזרחי. אין ספק שרילוקיישן היא חוויה מיוחדת 🙂
איזה כיף שכתבת!
איזה כיף שכתבת!
תודה מירי אהובה! שולחת לך חיבוק גדול וגעגוע
נשמע מקסים, אהבתי את זה שאפשר לסיים את כל המשימות בבי'ס וכמעט לא נשארים דברים לבית.שאלה לגבי הילדים שלך. איך המסגרות שלהם? האם את מספיקה לאסוף אותם או יש מישהו אחר שאוסף? מה קורה כשאחד הילדים חולה ואת נאלצת להחסיר איך זה מתקבל בעבודה? תמשיכי לשתף ממש כיף ומעניין לקרא🙂
היי איילת,
נגעת בנקודה רגישהה :). לצערי בגלל שאני יוצאת מהבית בשעה 7:00 וחוזרת ב-16:30 ויום אחד בשבוע ב-17:30 לצערי אני לא לוקחת את הילדים לגנים
וגם לא אוספת אותם.
שניהם נמצאים במסגרות יהודיות, בחלקים מסוימים אני מרוצה מהמסגרת החינוכית ובחלקים אחרים פחות.. אבל זה כבר לפוסט אחר :).
לגבי ימי מחלה, מקבלים בהבנה גדולה אולי לאור העובדה שיש בבית הספר מורות שמשמשות כמחליפות קבועות, אז כשמורה מחסירה הן מסתדרים.
מקווה שעניתי על כל השאלות ואת תמיד מוזמנות לכתוב לי אם יש עוד משהו שמעניין אותך 🙂
שיהיה שבוע מצוין
ליאת
נשמע אחר ושונה. יחד עם זאת, הייתי שמחה לאמץ אצלנו קצת ממה שאת עוברת (לפחות את מכונת הניילון הקטלנית!). אהבתי את לוח הפרגון למורים! אשמח לשמוע איך זה עובד… יש זמן לכתוב או שכל אחד כותב מתי שהוא רוצה?
נכון שזה רעיון חמוד? הלוח נמצא בחדר צוות וכל מי שרוצה פשוט לוקחת פתק וכותבת עליו פרגון למורה אחרת.
הם נתנו דד ליין שעד אז מזמינים לכתוב ואז עושים הגרלה ומחלקים גיט קארד בין המורות שכתבו פרגון.
תודה. מרתק
בשמחה! גם אני חושבת שזה מעניין 🙂
הי ליאת, מסקרן אותי איפה את רואה את ההבדלים המהותיים ביותר בין שיטת הלימוד בארץ לבית הספר בו את מלמדת. מבחינת טכניקות הוראה (מישחוק, עבודה סביב נושא מרכז, טכנולוגיה..), סדר יום, חלוקת זמנים, סגנון עבודה (למשל האם עבודה בקבוצות היא משהו שבשגרה), הדגשים פדגוגיים וכו'…
היי שירה,
תודה על השאלות החשובות האלה.
אז ככה.
ראשית, אין מחנכת כיתה, התפיסה היא שלכל המורות שמלמדות בכיתה יש אחריות שווה על הילד והתפיסה היו הוליסטית.
כל בוקר נפתח במפגש בוקר בכל הכיתות, ההקניות בכל השיעורים מאוד קצרים והלמידה היא דרך פרויקטים, התנסות, משחקים, שימוש במחשבים לצורך למידה ותרגול.
לכל תלמיד יש מחשב נייד לשימוש שלו והילדים מכיתה ב' משתמשים בגוגל קלאסרום ומכיתה ה שולחים מיילים. יש דגש מאוד גדול על מיומנויות
של ניהול עצמי וניהול זמן ועל למידה והוראה. היועצת היא זו שעוסקת בלמידה רגשית חברתית ויש דגש גדול על אקדמיה (על החינוך אחראי הבית 🙂 ).
נהניתי לקרוא ולקבל תמונה ברורה.
האם את יוצרת
את חומרי הלמידה והעבודה או מקבלת מוכן ואמורה להעביר?
וגם… תוכלי להרחיב לגבי התנאים הפיננסיים ומה הם כוללים? שכר דירה? רכב? וכו?
ושוב תודה על השיתוף
היי חגית,
אנחנו מלמדות בגישה פרופישסי זה אומר שאת החומרים המורות מכינות – אין חוברות או ספרים לימוד.
מאחר והגעתי לבית ספר ותיק חומרי הלמידה ובוודאי הנושאים קיימים ואני רק עושה התאמות ושינויים
בהתאם לרמה אותה אני מלמדת. אז אין הרבה גמישות או אוטונומיה כי התכנית מאוד סדורה.
לכבי התנאים, יש לי חוזה מול בית הספר. כל חוזה הוא שונה אבל בגדול זה משכורת.. לא מעבר.
ליאתי,
חושבת עליך מלא!!
האם רוב הביהס שם פרטיים? השאלה האם ההשקעה בתכנון זה בגלל שאת בביהס פרטי.
אבל עזבי שטויות, הילדים גדלו!!! מהממים ממש! ואת מגשימה את החלום, שזה הכי חשוב!
געגועים
יפעת
יעתי, געגוע גדול!
בגדול בית הספר בארצות הברית מתחלקים לבתי ספר ציבוריים, בתי ספר פרטיים ובתי ספר עצמאיים (שהם אפילו יותר יקרים מהפרטיים אבל
אל תשאלי אותי מה ההבדל כי אני באמת לא יודעת). מה שמדהים הוא שבית ספר הפרטיים הם ממש אוטונומיים לגבי תנאי קבלה, שכר לימוד,
שעות לימוד וכדומה, הם לא מחוייבים לשום דבר…
לגמרי מגשימה חלום!
מה שלומכם?
חיבוק גדול!
היי ליאת,
נהנתי ממש לקרוא על סדר היום.
כמה שאלות:
האם זה דרך הסוכנות היהודית או שהגעת לבית הספר עצמאית?
אין שיעורים כמו מפתח הלב וכישורי חיים?
וחייבת לשאול את שאלת המיליון דולר (תרתי משמע) איך המשכורת?
תודה רבה,
יעל
ניי יעל,
אני שליחה של ההסתדרות הציונית זה אומר שעברתי מיונים שלה הסוכנות היהודית וההסתדרות הציונית
ואחרי שהתקבלתי עברתי לשלב ההשמה וחתמתי חוזה מול בית הספר.
אין לילדים שיעורים כמו מפתח הלב או כישורי חיים… יש מקצועות אחרים אבל תכלס מי שמעבירה שיעור
על SEL זה היועצת. יש לכל כיתה מפגש בוקר בכל בוקר 20 דקות שנותן מענה למגוון נושאים.
אני עובדת בבית ספר פרטי אז המשכורת גבוהה יחסית, בוודאי יותר גבוהה מהארץ.
יש חופשי יש?
בשישי מלמדים רגיל ?
מה את עושה עם מושגים מקצועיים שאת לא מכירה – יש לך מנטורית?
היי חפצי
מלמדים שני-שישי ושבת-ראשון חופש.
אני מלמדת רק עברית 🙂
היי ליאת,
שמי אליסה, אני סטודנטית לתואר ראשון בחינוך מיוחד ולשון עברית. עוקבת אחרי מאז תחילת התואר בערך ואני רוצה לשתף שזה כיף לקרוא את הפוסטים שלך ולהרגיש דרכם את התשוקה והאהבה לעבודה עם הילדים, על אף הקשיים המנהליים או האחרים במקצוע החינוך בארץ.
יש לי חלום בדיוק כמו שאת עושה עכשיו – לעבוד כמורה לעברית בארצות הברית לתקופה. אני מקווה שעצם זה שתהיה למ תעודת הוראה בלשון תסייע לי בכך 🙂
אני בניגוד אלייך, רוצה לעשות זאת מיד אחרי התואר ולפני שאני מתחילה את החיים הבוגרים ומשתקעת בארץ. זה חלום ממש גדול שלי, אז אשמח לעצות ממך כיצד הגעת לשליחות הזו, ולבית הספר הזה שנראה מיוחד ואיכותי.
תודה רבה ובהצלחה בהמשך ההרפתקה 🙂
היי זאת אליסה מהתגובה הקודמת.. רק רציתי לתקן את המייל שלי 🙂
היי אליסה, נעים להכיר
איזה כיף לשמוע שאת עוקבת אחרי הבלוג.
לגבי השליחות, הגעתי אליה דרך ההסתדרות הציונית, חפשי בגוגל "שליחות הוראה" ותמצאי את כל הפרטים.
אני פה לכל שאלה נוספת.
ליאת
היי, אני כבר תקופה מבררת על נושא הרילוקיישן ומהחששות כל פעם דוחה את זה! האם הבעלים מקבלים/ יכולים לקבל גם אישור עבודה ? מעניין מה עושים אלי שלא עובדים מהבית..
אנחנו כל גל רוצים לעשות את הצעד אבל אני חוששת ממש!
לאיזה מדינה עברת?
היי אביטל, איזה כיף שכתבת לי! כמורה שליחה את מקבלת ויזת J1 ובן הזוג שלך מקבל ויזת J2. אחרי שאתם מגיעים לארצות הברית הוא מגיש בקשה לאישור עבודה, הוא אמור לקבל אותה בין חודש לחצי שנה מרגע שהגיש (עידן קיבל אחרי חודש וחצי) ואז הוא יכול לחפש עבודה בתקווה שגם בתחום שלו. אנחנו נמצאים במרילנד בארצות הברית.
היי ליאת,
קודם כל תודה רבה על השיתוף, פשוט מרתק!
רציתי לשאול לגבי אופן ההעסקה- האם לכל מורה חוזה משלה ושכר משתנה בהתאם? אילו גורמים משפיעים על השכר? בכל בית ספר שכר שונה? יש תמריצים כלשהם?
תודה!
היי סתיו,
אכן כל מורה עובדת על פי חוזה אישי. השכר משתנה ממורה למורה בהתאם לותק, היקף המשרה וכנראה עוד כמה משתנים. השכר בין בתי הספר מאוד שונה – זה תלוי במדינה בה את חיה, בעלויות המחייה וכמובן שבדרגת השכר שבית הספר מציע.
מעניין מאוד! מסקרן אותי איזו אוכלוסיה בוחרת לשלוח את הילדים לבית ספר יהודי ומה השיקולים מול בתי ספר ציבוריים או עצמאיים אחרים שהם לאו דווקא יהודיים. יש ילדים ישראלים בבית הספר או שכולם יהודים אמריקאיים?
יש בבית הספר ילדים מדתות אחרות? הם יכולים להתקבל בכלל לבית ספר כזה?
זה גרם לי לחשוב אם היינו עוברים לכמה שנים לארצות הברית האם בית ספר יהודי זה משהו שהיה חשוב לי להקפיד עליו. מרתק לשמוע על הדמיון ובעיקר על השוני בין המדינות. הלוואי שהילדים היו יכולים לזכות קצת יותר בכישורים המופלאים והאישיות המלבבת שלך מעבר לשיעורי עברית. אבל גם כך אני בטוחה שהם נהנים ממך מאוד!
היי נעמה, תודה על השאלות המעניינות והחשובות שלך!
נתחיל מהשאלה לגבי בתי הספר – בתי הספר העצמאיים והפרטיים עולים המון כסף, כך שאוכלוסייה שיכולה להרשות לעצמה שולחת לבית ספר מהסוג הזה, נוסף על כך לבתי הספר היהודיים מגיעים ילדים יהודים בלבד, יש גם ישראלים וגם אמריקאים. בית הספר הציבורי (החינמי כמובן) בשכונה שלנו נחשב בית ספר מעולה ולכן הרבה משפחות יהודיות וישראליות שולחות לשם – היתרונות זה שהוא לא עולה כסף וגם הילדים לומדים עם ילדים מכל העולם. מצד שני אם חשובה הזיקה ליהדות ולימוד העברית אז בית ספר יהודי הוא המקום. הילדים שלי לומדים כרגע במסגרות יהודיות בעיקר בגלל שהיה לי חשוב להכניס אותם למקום שדובר גם את השפה שלהם מהבית. לפני שהגעתי לפה הייתי בטוחה שברגע שיגיעו לגיל 5 אשלח אותם למערכת הציבורית אולם עכשיו, כשאני מרגישה צורך לשמר את היהדות שלי אני לא בטוחה שאוציא אותם כל כך מוקדם מהמערכת היהודית… הם יצאו בשלב מסוים אני רק לא בטוחה מתי. כמובן שיש מלגות לבתי ספר היהודיים והם עוזרים מבחינה כלכלית כי שכר הלימוד הוא ממש גבוה.
היי
מי ממן את חומרי ההוראה? הדפסות, דפים, משחקים, דפי נילון, הפתעות ודברים שהם עזרי הוראה?
איך את נחשבת בארץ? כויזה עבודה? האם היית מורה בח
משרד החינוך לפני ומה מעמד אם תרצי לחזור? כמה השכר משמעיתי גדול יותר באלף? אלפיים? שלושת אלפים יותר? או יותר ? איך המחיה שם? המחיה שכר דירה אוכל ביגוד רפואה יש לכם ביטוח רפואי? כמה סך ההוצאות למשפחה?והאם עוזרים לבעל למצוא עבודה,? צריך רמת אנגלית טובה לשני בני הזוג כדי להסתדר?
היי דניאל,
אנסה לעשות סדר 🙂
אני שליחה של ההסתדרות הציונית, מה שאומר שאני נמצאת פה על ויזה מסוימת ובעלי יכול לקבל אישור עבודה בכפוף לויזה שלי. בארץ יצאתי לחל"ת ממשרד החינוך אולם השנים בהן אני מלמדת פה נחשבות כשנות הוראה במשרד החינוך ויוכרו לי כשאחזור לארץ.
שליחי הוראה חתומים על חוזה העסקה מול בית הספר מה שאומר שהחוזים שונים ממדינה למדינה, מבית ספר לבית ספר וממורה למורה. השליח מקבל משכורת ואיתה הוא מסתדר למצוא בית, מסגרות חינוכיות ועוד. מצד שני, יש בתי ספר שעוזרים במימון מסגרות חינוכיות לילדים וביטוח הבריאות לשליח הוא גם דרך הבית ספר. בקיצור זה שונה משליח לשליח.
לגבי חומרי ההוראה, אני מכינה הכל בבית הספר וכמובן שכל החומרים בהם אני משתמשת הם מבית הספר ושיא השיאים – אם חסר משהו בית ספר מזמין לי! מאמזון או מכל חנות אחרת שאני מבקשת!
הי ליאת,
היה מעניין לקרוא לגבי היום שלך ולראות כמה שהימים שלנו שונים למרות ששתינו מורות לעברית בדי סי (מלמדת בסלע). נשמע שבית הספר גדול ומאוד מאורגן. האם יש ארוחות בבית הספר? האם יש כיתות גן אצלכם? מאיזה גיל? בסלע (בית ספר צ'ארטר) מקבלים ארוחות בוקר וצהריים, ובית הספר מקבל ילדים מגיל 3 והכל בחינם. אבל בעיקר עניין אותי שכתבת שאין מחנכת לכיתה. האם לא אותה מורה מלמדת אנגלית, עברית ו social studies כך שהיא למעשה מבלה את רוב היום עם תלמידי הכיתה?
בקיצור נראה שאין מתכון זהה לבתי ספר באמריקה ושהמקום (בארה"ב) וסוג בית הספר (פרטי, ציבורי, עצמאי, צ'ארטר ובטח עוד כמה סוגים) שונים מאוד ומשפיעים על אופי המקום וסוג העבודה. מה שכן לא הזכרת את מספר התלמידים. האם הוא נמוך מזה שבארץ? כמה תלמידים יש בכיתה ממוצעת בבית הספר שאת עובדת בו?
תמשיכי ליהנות מהעיר.
יערה:)
היי יערה, מה שלומך? כיף שכתבת לי!
לבית הספר יש שני קמפוסים – קמפוס צפוני וקמפוס דרומי שהם בעצם שני מבנים שונים.
בקמפוס אחד נמצאים ילדים בגיל 4-7 (עד כיתה א) ובקמפוס השני בית הספר היסודי וחטיבת הביניים. יום הלימודים הוא 8:00-15:30, הילדים מביאים אוכל מהבית – חטיף וארוחת צהריים או שהם מקבלים מבית הספר (כמובן בתשלום). בכיתה יש 20 תלמידים אבל מכיתה ג מאחר והם לומדים לפי הקבצות בכל המקצועות יש בין 10-20 ילדים בשיעור תלוי ברמה של הכיתה.
המורה ללימודיים כללים עושה גם את מפגש הבוקר ולפעמים גם מלמדת שפה ומתמטיקה אבל בהקבצות כך שיש להן ילדים מכל הכיתות בשכבה. אני סקרנית לבוא אליכם – נקבע ביקור! ותבואי גם את אלינו 🙂
הי ליאת,
באיזה בית ספר את עובדת והאם הם מחפשים עוד שליחים?
היי גלי
בבית הספר שלי לא מחפשים שליחים לשנה הבאה אבל את מוזמנת לפנות ליחידה לשליחות הוראה אם הנושא מעניין אותך.
היי ליאת,
האם את מוסמכת בלימוד עברית והאם זה תנאי קבלה?
כמו כן, האם יש מערכי שיעור מוכנים או שאת בונה אותם?
תודה,
הדר
היי הדר
אני מחנכת כיתות א-ב בהכשרתי, הדרישה של הסתדרות המורים היא תעודת הוראה וותק מסוים.
לגבי מערכי שיעור זה שונה מבית ספר לבית ספר. אצלנו באופן ספציפי אין ספרים לימוד
יש תכנית מתאר ועליה נבנים השיעורים. אז אני בונה על חומרים קיימים.
שיהיה שבוע מצוין
ליאת